Het België van… Christophe Deborsu

 

België, dichtbij en onbekend. In deze reisserie trekken we de rolluiken op voor een intieme kijk naar binnen bij onze zuiderburen.
Vijf Belgische hoofdpersonen tonen hun vaderland. Zo ontstaat een caleidoscopisch beeld van een land dat wij denken te kennen, maar waar veel te ontdekken blijkt.

Christophe Deborsu is een Waalse journalist en televisiepersoonlijkheid. Hij werkte lang als politiek verslaggever voor de Franstalige publieke omroep RTBF en is in 2012 overgestapt naar de Vlaamse commerciële omroep VIER. Hij schreef een boek waarin hij Wallonië verklaart aan de Vlamingen. Christophe werd geboren in 1965 in Namen – het jaar van de ommekeer. Wallonië werd toen na een lange economische bloeiperiode het armere deel van België. Christophe neemt ons mee op een tocht van Louvain-la-Neuve langs Namen en Neufchateau naar het diepe zuiden. Langs de trauma’s en vooral de hernieuwde trots van Wallonië.

Credits
Regie Djoeke Veeninga & Marlou van den Berge Camera Marlou van den Berge Geluid Mike van der Sluijs, Menno Euwe, Marc Schmidt Montage Christine Houbiers Geluidsmixage Boon&Booy Leader Undog/Bob Mayata Productie Nellie Kamer Eindredactie Karen de Bok, Stan van Engelen, Frank Wiering

Lengte 50’, PAL 16:9, 2012

www.programma.vpro.nl/hetbelgievan