The Mayor’s Letter

 

De bewoners van het krimpdorp Finsterwolde in Groningen reageren verbaasd als hun burgemeester plots een beroep op hen doet en vraagt om de problemen met elkaar op te lossen. “Het is hier wel een dikke teringzooi, maar de laatste tijd is het juist rustig”, zegt een bewoonster van de Middenweg.
Finsterwolde is een typisch krimpdorp: werk, winkels en jongeren verhuizen naar de stad. De achterblijvende bewoners zien hun leefomgeving achteruit gaan.
De Brief van de Burgemeester is een portret van een onrustige straat in een dorp waar allerlei problemen sluimeren die aangepakt moeten worden, zoals ruzies, vervuiling en vereenzaming. Maar iedereen is erg op zichzelf en heeft geen zin in de rotzooi van de ander.
De burgemeester vraagt de bewoners om met een Eigen Kracht-conferentie de problemen zelf aan te pakken. De bewoners beginnen met frisse tegenzin. Maar dan pakt alles anders uit dan de autoriteiten hadden verwacht…

Credits
Met dank aan de bewoners van de Middenweg en omgeving

Camera en Regie Marlou van den Berge Geluid Menno Euwe, Mike van der Sluijs, Carla van der Meijs Montage Erik Disselhoff Muziek Arnold VeemanGeluidsnabewerking Alex Booy Uitvoerend Producent Marty de Jong Producent Paul de Bont Produktie NCRV Yolande van der Blij, Ellen Imhof Eindredaktie NCRV Jelle Peter de Ruiter

Lengte 55’

www.pauldebontproducties.nl
www.eigen-kracht.nl